they follow

Sunday, 20 April 2014

cuba cubalah beranikan diri...

some people are very scared to try new things
some people memang buta signage...
nak belajar kena berani clik sana clik sini
ni blog ni, tak siapa ajar i pun, i clik sana clik sini baca dan fahami  icon yang disediakan tu..
if you expect people to teach u then i knowlah tahap iq u kat mana..
same goes to instagram
kalau like, sila clik icon 'love'
kalau nak comment, sila click kat icon bertanda untuk dicomment tu
kalau tak tahu, dont terlibat dalam laman sosial becos it pissed me off bila ditanya menda yang tersangat simple tu...

Saturday, 19 April 2014

pasangan hidup kena pilih so that tak tersalah pilih, kang teramik laki orang naya!! tapi kalau laki tu kaya, i dun mind... oppsss....

alooohaaaa....
tak tahu apa nak tulis ni...buntu..hhahhaa
i ni pelik kot... entah!..i kan tak reti nak tinggal2 orang mcm2 tu....i mesti nak kata bye or say something before i left..
i tak reti nak baca fikiran orang or faham sendiri... eh mana boleh gitu kan... faham sendiri tu tak betul sebenarnya sebab ia memberikan byk pengertian... itulah salah satu punca terjadinya misscommunication....
bagi hint2 pun janganlah...bagi direct kan senang..susah nau ker nak bagi ayat direct??
kalau suka ke tak suka, cakap...i tarak hal...i okay cuma jangan bagi clue atau hint2 atau suruh i fikir sendiri..sorry tak kohser... byk menda lain nak difikir dan diperhalusi... ni nak pegi kelas belajar managerial accounting ni...siapa nak tolong nih?? uwaaaaa.... i hate numbers..but i have to lebiuuu numbers.... hiksss

putus cinta bolehlah diterima sekarang sebab putus kahwin pun steadyyy jer..stakat putus cinta, pedahal..eh bila plak kau bercinta net? alahhh cinta monyet..hahaha cinta sekolah2 gitu... tersuka, tersayang..abis cemana..eh i manusia..mestilah punya hati dan perasanngggg.... kalau tak ada tu, tunggul kayu lah i ni...

lepas ni rasanya tak adalah menda2 mengarut ni...i is tak kohser... semalam kena lagi dgn sorang kawan, dia kata i memilih...eeee eeeeeee..... geram pulak rasanya... mestilah MEMILIH..diulang sekali lagi sampai 44 juta kali...MESTILAH MEMILIH..nah amik bold dan font besar kaler merah lagi.... MESTILAH MEMILIHHHH!!!!! 
tak kan main saukk jerrrrrr.... ishhhh ishhhh ishhhhhh.... jodoh kau sampai awal lepas divorce oklah, good for you... errkkk... tak adalah sehteress mana pun sebenarnya tapi jawapan tu agak2lahhh.... beli ikan kat pasar pun pilih harga okay..walhal kedai sebelah 10 sen je kurang tapi sanggup round satu pasar untuk cari yang lagi murah... akai ada kaaa???? beli ikan pun beli yang fresh...tak kan nak amik ikan busuk, mata dah merah kot?? aiyooo... ikan pun beli yang kita suka..i tak makan keli, sembilang semua...tak kan nak makan tu kot??

errr tadi kata tak ada apa nak citer, ni yang panjang berjela ni apsal?? hahahahaa..

air kena catu ...hoihhh amarah sangat ni....

ok bye.. jumpa lagi bila i rajin menulis... *ada ke orang baca ni net?*

i tinggalkan u all dengan lagu ni...bestttttttttt... ulang 44 juta kali... wahhh dapat bf romantik mcm ni, wa sangat happy looorrr.......



Friday, 14 March 2014

LOVE U UNCONDITIONALLY

berita hari ini..

pakcik office ni yang kematian isteri tahun lepas 2013 awal bulan puasa akhirnya bertemu jodoh dengan makcik cleaner kat opis ni yang kematian suami 3 tahun lepas....

bekas laki si rita rudaini akhirnya berkahwin dengan pompuan yang dia kata tak ada apa2 tu hari ini...

saya?? saya bila??

kawan saya kata saya memilih...
jawapan saya... OFF COURSE... abis tak kan dengan budak 20 tahun tu?? yang tua pun left me apatah lagi yang muda trang tang tang...

okay i had enufff

THIS BLOG, AND ALL THE SOCIAL MEDIA NETWORKS INCLUDING FB AND INSTA (I ADA FB AND INSTA TAU..HAHAAHA)  WILL BE SHUT DOWN... DONT KNOW WHETHER TEMPORARILY OR PERMANENT... DEPENDS ON THE SITUATION... DAHLAH SITUATION SEKARANG ASYIK HAZE JE MANJANG...HAISHHH....

nak perasan DIVA jap...FOR THOSE YANG RAJIN BERTANDANG, YANG MUNCUL ATAU YANG GHAIB, YANG RAJIN BAGI KOMEN ATAU YANG JENIS SILENT.. THANK YOU FOR BEING WITH ME AND HAVE ALLOCATE YOUR PRECIOUS TIME TO READ ALL MY CRAPPY STORIES..TAKE CARE AND BE GOOD... LOVE U ALL UNCONDITIONALLY...  sobs sobs sobs sedih... jiwa tengah murung..

being janda orang selalu salah anggap..kalau kita baik dgn orang laki tak kira bujang atau laki orang, orang ingat kita menggatal walhal kita cuma anggap dia kawan jer...

Sunday, 9 March 2014

when i am gone

nak komen pasal Mr. R atau apa2 mister jenis perangai tak appreciate isteri ni memang tak lah kot...
bahagian masing2...i dah lalui menda2 mcm tu rasa mcm membuang masa nak komen....lelaki ni senang jer, kalau dia nak, bagi jer..beri jeeee.... tak bagi nanti dia meroyan ...nak ke u hidup dengan laki yang cuma jasad je dengan kita tapi jiwa dgn pompuan lain?? baik tak payah ada laki... dia berpoya2 kat luar, u sengsara kat rumah sorang2? oooh sorry!! kita pun nak bahagia juga mana boleh dia sorang jer.... let him go lahh... alah jangan risau!!! Allah ada!! yang pasti kalau dia kahwin pun, bahagia ke?? lama2 yang seksi tak kan nak seksi sampai umur 80 tahun kot??? belum kahwin semua indahhh..dah kahwin..haishhh sendiri jawablah..i tak boleh nak jawab bagi semua pihak... kan tak adil pulak... bila dah jadi mcm i ni..u just accept jer whatever comes to you... no use to fikir2...dah jenuh dah fikir and i rasa i dah temui jawapannya... TAKDIR... kalau kita usaha cemana atau tak usaha ker, bila tu hak kita, menda tu akan datang dengan sendirinya... dah bila bukan hak kita, dia akan pergi juga ..dah tertulis dalam perjalanan hidup kita... bukan kita tak doa .. kita doa tapi tak semua doa tu diperkenankan kalau bukan itu yang terbaik untuk kita... tak payah tanya kenapa Allah buat aku mcm ni, apa salah aku..no need... i tak kata i pakar dalam bidang ni cuma i just cakap pengalaman i jer...

We plan but the Almighty's plan overrides all plans. He knows what is best for us even though our minds do not always comprehend - Mufti Ismail Menk

i tak hope u all yang baca to agree with my opinion ni... masing2 ada opinion masing2... yang betul pada kita tak mungkin betul pada orang lain dan vice-versa ....

ok enough about that lahh
currently i addicted to this song
best belajar cemana cara buat beat with the cup tu....








when i am gone 2x
u're gonna miss me when i am gone
u're gonna miss me by my hair
u're gonna miss me everywhere
ohh u gonna miss my when i am gone
when i am gone 2x
u're gonna miss me by my walk
u're gonna miss me by my talk
u're gonna miss me when i'm gone


ohhh pray for MH370

Thursday, 6 March 2014

tak sempat nak romen..eh nak komen..hahahaa

sorry tak sempat nak reply komen
hujung2 je boleh jengok blog
mintak maaf tak boleh nak blog hopping
ya ampunnn....