they follow

Friday, 14 March 2014

LOVE U UNCONDITIONALLY

berita hari ini..

pakcik office ni yang kematian isteri tahun lepas 2013 awal bulan puasa akhirnya bertemu jodoh dengan makcik cleaner kat opis ni yang kematian suami 3 tahun lepas....

bekas laki si rita rudaini akhirnya berkahwin dengan pompuan yang dia kata tak ada apa2 tu hari ini...

saya?? saya bila??

kawan saya kata saya memilih...
jawapan saya... OFF COURSE... abis tak kan dengan budak 20 tahun tu?? yang tua pun left me apatah lagi yang muda trang tang tang...

okay i had enufff

THIS BLOG, AND ALL THE SOCIAL MEDIA NETWORKS INCLUDING FB AND INSTA (I ADA FB AND INSTA TAU..HAHAAHA)  WILL BE SHUT DOWN... DONT KNOW WHETHER TEMPORARILY OR PERMANENT... DEPENDS ON THE SITUATION... DAHLAH SITUATION SEKARANG ASYIK HAZE JE MANJANG...HAISHHH....

nak perasan DIVA jap...FOR THOSE YANG RAJIN BERTANDANG, YANG MUNCUL ATAU YANG GHAIB, YANG RAJIN BAGI KOMEN ATAU YANG JENIS SILENT.. THANK YOU FOR BEING WITH ME AND HAVE ALLOCATE YOUR PRECIOUS TIME TO READ ALL MY CRAPPY STORIES..TAKE CARE AND BE GOOD... LOVE U ALL UNCONDITIONALLY...  sobs sobs sobs sedih... jiwa tengah murung..

being janda orang selalu salah anggap..kalau kita baik dgn orang laki tak kira bujang atau laki orang, orang ingat kita menggatal walhal kita cuma anggap dia kawan jer...

Sunday, 9 March 2014

when i am gone

nak komen pasal Mr. R atau apa2 mister jenis perangai tak appreciate isteri ni memang tak lah kot...
bahagian masing2...i dah lalui menda2 mcm tu rasa mcm membuang masa nak komen....lelaki ni senang jer, kalau dia nak, bagi jer..beri jeeee.... tak bagi nanti dia meroyan ...nak ke u hidup dengan laki yang cuma jasad je dengan kita tapi jiwa dgn pompuan lain?? baik tak payah ada laki... dia berpoya2 kat luar, u sengsara kat rumah sorang2? oooh sorry!! kita pun nak bahagia juga mana boleh dia sorang jer.... let him go lahh... alah jangan risau!!! Allah ada!! yang pasti kalau dia kahwin pun, bahagia ke?? lama2 yang seksi tak kan nak seksi sampai umur 80 tahun kot??? belum kahwin semua indahhh..dah kahwin..haishhh sendiri jawablah..i tak boleh nak jawab bagi semua pihak... kan tak adil pulak... bila dah jadi mcm i ni..u just accept jer whatever comes to you... no use to fikir2...dah jenuh dah fikir and i rasa i dah temui jawapannya... TAKDIR... kalau kita usaha cemana atau tak usaha ker, bila tu hak kita, menda tu akan datang dengan sendirinya... dah bila bukan hak kita, dia akan pergi juga ..dah tertulis dalam perjalanan hidup kita... bukan kita tak doa .. kita doa tapi tak semua doa tu diperkenankan kalau bukan itu yang terbaik untuk kita... tak payah tanya kenapa Allah buat aku mcm ni, apa salah aku..no need... i tak kata i pakar dalam bidang ni cuma i just cakap pengalaman i jer...

We plan but the Almighty's plan overrides all plans. He knows what is best for us even though our minds do not always comprehend - Mufti Ismail Menk

i tak hope u all yang baca to agree with my opinion ni... masing2 ada opinion masing2... yang betul pada kita tak mungkin betul pada orang lain dan vice-versa ....

ok enough about that lahh
currently i addicted to this song
best belajar cemana cara buat beat with the cup tu....








when i am gone 2x
u're gonna miss me when i am gone
u're gonna miss me by my hair
u're gonna miss me everywhere
ohh u gonna miss my when i am gone
when i am gone 2x
u're gonna miss me by my walk
u're gonna miss me by my talk
u're gonna miss me when i'm gone


ohhh pray for MH370

Thursday, 6 March 2014

tak sempat nak romen..eh nak komen..hahahaa

sorry tak sempat nak reply komen
hujung2 je boleh jengok blog
mintak maaf tak boleh nak blog hopping
ya ampunnn....

Wednesday, 5 March 2014

simpan je lah lagak kau tu mamat oi

I ni nak dikatakan independent tu bolehlah. Selagi i mampu buat sesuatu dgn tulang empat kerat ni, i buat. Wahhh bunyi mcm membanting tulang buat kerja sawah je...hahhaaha. I x ada nak harapkan orang pun. Sebab i pun x suka org harapkan i juga.. Nampak sgt tak boleh diharapkan. Heheehhee... I ni kalau tak ada hal nak minta tolong, eh tak ada pasallah nak call si mamat tu. Kerana terpaksa je i call. Dah tak payah nak perasan aku hadap kat kau eh. Eehhh...suara berlagak giler..eh, aku ni kalau kau dah mati, senang citer, aku boleh minta surat mati kau kat mak kau. Ni sebab kau hidup lagi, kenalah aku cakap dgn kau. Aiyoooo....

tapi nasib baiklah, pertolongan yg diminta tak diperlukan sebab perkara yg memerlukan diri dia tu dapat disettlekan tanpa perlu kehadiran dia. . Wa sudah tidak punya apa2 perasaan dah kat lu. Wa have zero feelings toward lu. Okay! Kalau wa call pun sekadar wa nak minta tolong je, tak lebih dan tak kurang.

harap lain kali kalau wa minta tolong, lu x payah nak buat2 sombong eh. Tu pun 4 tahun lagi kot baru wa call...

kadang2 bila fikir balik, laaaaa mamat mcm ni yang aku dok berebut dulu dgn minah yg tak berapa nak suci tu? Pergghhh so lame hidup aku time tu weh...rasa syukur sgt la ni bila terlepas dari semua tu...sib baik 8 tahun je bersama..... Sib baikkk, sib baikkk....

Monday, 3 March 2014

my life not your life

boss i ni, semua nak tala kat i...mentang2 i ni jenis yang self-monitoring punya kulikutif kan???
hamboii seronok laa eh dapat kulikutif mcm i eh?
yang kulikutif dulu semua kena disuruh, nak kena disupervised all the time..tak bagi kerja, kau diam..bagi kerja, kau buat tu pun lembsss... nak kata pandai2 cari idea to do the work tu memang jauh sangat laa kan.. eeee susah jugak jadi perkeja yang self-monitoring ni... ramai nak ambik advantage..actually bukan saje2 ada attitude mcm tu, tapi was nurtured to be like that or maybe it is my nature kot?? ada bad and good side rupanya yer...
ooo pandai komplen eeeeehhh...aahahahaaaaha....
well manusia, mana pernah satisfied dgn apa yang ada...
its human nature kannnnn...
pegi kelas pagi petang..dua hari kelas berturut2..penat giler...letak kepala kat bantal...terus zzzzzzz.... sedar2 laa dah pagi?? uwaaaa...
tapi jadi lect lagi penat..membebel kat kelas berjam2 bagi lecture...penat oooooooo....
pastu asyik2 kita ni kena buat study case je ....huih dah mcm detektif conan la pulak...
ahli grouping setakat ni ok lagi..ok laa lagi...
the best part when they asked about my age then when i revealed my age semua mcm ehhh tak macam 40++ pun...wahhh kebangaan gitu kann... well what to do, i is awet muda...hahaha muntah!!!! untuk awet muda makanlah ulam tenggek burung....
ni nak round2 blog pun tak sempat ..kerja menimbun, lepas satu satu dibaginya...as kulikutif, buat jelah...
pastu kan ada member pakai honda crv..mak aih terkedu bila tengok kereta sendiri adalah tidak CRV...memang tak akan beli punnnnn... i is tak mampu sob sob...
eh byelah...