they follow

Monday, 22 September 2014

ke laut kita!!!

mood ada sikit ke laut..
apa yang susah sangat nak berterus terang??
cakap je lah..
suka atau tak suka.
dah abis citer...
diammmmm je buat apa...ingat i ni boleh baca pikiran orang? memang takk laaaaaaa....
bila mood ke laut apa menda yang boleh ceriakan hidup?
shopping!!!
:)

Thursday, 18 September 2014

cuti itu best sangat

cuti memang best..
dah penat kerja lagi pun sekali sekala kena reward untuk diri sendiri...
make a point, every year pi lah melancong luar negara....
bukan nak riak ke apa kan...
masa muda2 dulu, dengar2 je orang pi oversea tapi tulah rezeki kan... tetiba boleh pegi...
kali ni ke KOREA kita...
ikut backpacker maknanya murah laa sikit
duduk kat hostel..tak adalah duduk hotel berbintang2.. eh kalau nak duduk hotel berbintang2 baik duk KL je...
sekadar boleh tidur melepaskan penat kira dah oklah...
dalam lingkungan RM3,500.00 dah lepas..
returned ticket RM1,200++ sebab last minit plan... upah tourist guide + hostel + makan + tambang segala mala dalam jadual RM1,350.00 dan duit pocket RM1,000.00. duit pocket tu sendiri laa..u rasa nak beli barang byak, bawalah byk..kalau jenis yang tak reti nak beli apa mcm i, bawaklah byk tu jer...
10,000 won bersamaan dengan RM30.00
pandai2lah yer..
tapi orang kata, keluarlah dari malaysia sekali sekala supaya boleh kenal dunia luar...yang pasti i suka, toilet sangatlah bersih even kat pasar sekalipun..tapi jangan lupa bawak botol air... kat situ, dalam toilet tak ada air, tapi tisu ada..so tak payah bawah tisu bergulung2 ya... sekadar bawa botol air jer..
seronok jalan2 ..seronok habis..
gambar? nantilah ...malas nak letak sini..haahahaha...
pasal souvenir... i ni bukan tak nak bagi  tapi bayangkan lah kawan i bukan sorang, ramai!!!!!... kalau nak bagi pun, for certain people which i labelled them 'kesayangan'... bayangkan kalau nak bagi kat more than 50 people...huuiii tak dapek laaa.....dah mcm i pi melancong ni nak beli souvenier untuk korang ker? annoying laaa....aahh terlaser jap...  nak kirim pun i tak nak..dah jadi satu hal nak mencari pulak...so disini diri ini agak SELFISH laa....
the best way, pegilah sendiri, tu lagi syok okay!
i tak tujukan kat sesiapa..if terasa, apa boleh saya buat....
apapun i salute to kak KASIHREDHA dan MULANIQUE yang otai dalam bab2 melancong ni... saya budak baru belajar.... :)

Sunday, 7 September 2014

CLOWN

sorry sebab dah lama tak menulis
no no he is not meant for me...
i pun malas nak layan orang saiko...
panas baran tak bertempat... dia tau panas baran dia je...i punya panas baran tak nak try??
u think i hadap sangat kat u? come on laa...gaji ciput..check ur wallet first before nak usha i...
mean sangat kan statement i? hei off course laa kan...asyik nak jaga hati orang jer...
eh tak berapa nak kuasa laaa
u datang i tak pelawa..
u nak pergi, i tak halang...
belum masa lagi, tu pasal tak menjadi...
tak kisahh... tak ada masa nak sedih2
cuma penat nak layan orang mcm tu...
kau yang beria nak
pastu tetiba cakap,  tak sesuai plak... tak malu eh??
lawak tak?? please lain kali tolong apply jadi CLOWN yek..
tata....

lagu best and tak ada kena mengena dgn entry ni...

Sunday, 22 June 2014

saya dan dia...

its being quite weird to have a young bf at this early age..
bayangkan mcm budak darjah 1 umur 6 tahun bercinta dengan anak gadis umur 14 tahun tingkatan dua
hahaha
sorry i am not che ta and he is not zain saidin
i tanya kenapa tak cari yang umur sebaya
dia kata, tak berkenan sebab tak matured..wahhhhh awak ingat saya ni matured kah??
abis awak sorang yang nak yang matured? saya ni tak nak?? saya lagi lah nak yang matured dari saya
saya dah penat nak handle rumah tangga sorang2...
saya penat..
tak pernah semur hidup saya, saya jumpa lelaki yang daring giler...
he said, i drive him crazy and he is totally crazy for me
akak rasa nak tergelak.. ingat akak percaya? tak perlah, kasi chance dia cakap....
diri ini dah byk kali tertipu so ..faham2 jelah...
so i take it easy je apa yang dia cakap...
i dah penat nak sayang orang lebih2..
anyway mari kita dengar lagu ni.... best...






Monday, 16 June 2014

hello followers...

its been a long time i did not come here and sapu2 all the sawang...
how are u my dear followers?? eh ada ke yang follow lagi blog yang ntahapa2 ni?
ahhh busy ... master perlukan komitmen yang lebih dari apa yang ada..
kena byk baca buku, baca artikel
kena mahir public speaking
kena overcome stage fright to speak in public
kena tahu apa yang nak disampaikan
tak boleh tengok slides
tak boleh menghafal but to understand what are u trying to deliver to the audience
english must be good at least
kena komen depan kawan2 dah jadi makanan biasa kalau lect tu sangat cerewet dan mempunyai expectation yang tinggi..
i tak tahulah samada i menyesal atau tak

to mention, i ada bf..hahahaha...so cik Kiah kita boleh relax and chill okay!! ur hubby aka my bekas is not in the list anymore.. kalau ada tercontact tu, anggap jelah as bff... eh ada kontact ke? well...mmmm mmmmm... only God knows mehhh... rahsia.. hahahaha...

life is more calm right now walaupun hire wire... but to tell the truth i am not ready to commit a relationship..i mean a serius relationship with a young person... but if Allah said it is my jodoh, then it will be my jodoh lah no matter how hard i tepis.. gituh!!!!!!! nak serius sangat tu, i dah malas.. i am happy with my condition at this moment of time. tapi kita mana boleh nak riak semua bagai kan..so bersyukurlah... bersyukurlah dengan apa yang Allah kurniakan.. Dia tak akan duga kita kalau Dia tahu kita tak mampu  nak hadapi tu.. I mampu hadapi, so bersyukur...

so i think its enough laa citer pasal life i
semoga u all semua yang baca ni mendoakan kebahagiaan i..
oh agak kegelian disitu dengan ayat yang agak skema itew..
orang bercinta memang gitu kot..bercinta?? am i?? entahhh la chombi pun tak tahu....