they follow

Sunday, 22 June 2014

saya dan dia...

its being quite weird to have a young bf at this early age..
bayangkan mcm budak darjah 1 umur 6 tahun bercinta dengan anak gadis umur 14 tahun tingkatan dua
hahaha
sorry i am not che ta and he is not zain saidin
i tanya kenapa tak cari yang umur sebaya
dia kata, tak berkenan sebab tak matured..wahhhhh awak ingat saya ni matured kah??
abis awak sorang yang nak yang matured? saya ni tak nak?? saya lagi lah nak yang matured dari saya
saya dah penat nak handle rumah tangga sorang2...
saya penat..
tak pernah semur hidup saya, saya jumpa lelaki yang daring giler...
he said, i drive him crazy and he is totally crazy for me
akak rasa nak tergelak.. ingat akak percaya? tak perlah, kasi chance dia cakap....
diri ini dah byk kali tertipu so ..faham2 jelah...
so i take it easy je apa yang dia cakap...
i dah penat nak sayang orang lebih2..
anyway mari kita dengar lagu ni.... best...






Monday, 16 June 2014

hello followers...

its been a long time i did not come here and sapu2 all the sawang...
how are u my dear followers?? eh ada ke yang follow lagi blog yang ntahapa2 ni?
ahhh busy ... master perlukan komitmen yang lebih dari apa yang ada..
kena byk baca buku, baca artikel
kena mahir public speaking
kena overcome stage fright to speak in public
kena tahu apa yang nak disampaikan
tak boleh tengok slides
tak boleh menghafal but to understand what are u trying to deliver to the audience
english must be good at least
kena komen depan kawan2 dah jadi makanan biasa kalau lect tu sangat cerewet dan mempunyai expectation yang tinggi..
i tak tahulah samada i menyesal atau tak

to mention, i ada bf..hahahaha...so cik Kiah kita boleh relax and chill okay!! ur hubby aka my bekas is not in the list anymore.. kalau ada tercontact tu, anggap jelah as bff... eh ada kontact ke? well...mmmm mmmmm... only God knows mehhh... rahsia.. hahahaha...

life is more calm right now walaupun hire wire... but to tell the truth i am not ready to commit a relationship..i mean a serius relationship with a young person... but if Allah said it is my jodoh, then it will be my jodoh lah no matter how hard i tepis.. gituh!!!!!!! nak serius sangat tu, i dah malas.. i am happy with my condition at this moment of time. tapi kita mana boleh nak riak semua bagai kan..so bersyukurlah... bersyukurlah dengan apa yang Allah kurniakan.. Dia tak akan duga kita kalau Dia tahu kita tak mampu  nak hadapi tu.. I mampu hadapi, so bersyukur...

so i think its enough laa citer pasal life i
semoga u all semua yang baca ni mendoakan kebahagiaan i..
oh agak kegelian disitu dengan ayat yang agak skema itew..
orang bercinta memang gitu kot..bercinta?? am i?? entahhh la chombi pun tak tahu....


Sunday, 20 April 2014

cuba cubalah beranikan diri...

some people are very scared to try new things
some people memang buta signage...
nak belajar kena berani clik sana clik sini
ni blog ni, tak siapa ajar i pun, i clik sana clik sini baca dan fahami  icon yang disediakan tu..
if you expect people to teach u then i knowlah tahap iq u kat mana..
same goes to instagram
kalau like, sila clik icon 'love'
kalau nak comment, sila click kat icon bertanda untuk dicomment tu
kalau tak tahu, dont terlibat dalam laman sosial becos it pissed me off bila ditanya menda yang tersangat simple tu...

Saturday, 19 April 2014

pasangan hidup kena pilih so that tak tersalah pilih, kang teramik laki orang naya!! tapi kalau laki tu kaya, i dun mind... oppsss....

alooohaaaa....
tak tahu apa nak tulis ni...buntu..hhahhaa
i ni pelik kot... entah!..i kan tak reti nak tinggal2 orang mcm2 tu....i mesti nak kata bye or say something before i left..
i tak reti nak baca fikiran orang or faham sendiri... eh mana boleh gitu kan... faham sendiri tu tak betul sebenarnya sebab ia memberikan byk pengertian... itulah salah satu punca terjadinya misscommunication....
bagi hint2 pun janganlah...bagi direct kan senang..susah nau ker nak bagi ayat direct??
kalau suka ke tak suka, cakap...i tarak hal...i okay cuma jangan bagi clue atau hint2 atau suruh i fikir sendiri..sorry tak kohser... byk menda lain nak difikir dan diperhalusi... ni nak pegi kelas belajar managerial accounting ni...siapa nak tolong nih?? uwaaaaa.... i hate numbers..but i have to lebiuuu numbers.... hiksss

putus cinta bolehlah diterima sekarang sebab putus kahwin pun steadyyy jer..stakat putus cinta, pedahal..eh bila plak kau bercinta net? alahhh cinta monyet..hahaha cinta sekolah2 gitu... tersuka, tersayang..abis cemana..eh i manusia..mestilah punya hati dan perasanngggg.... kalau tak ada tu, tunggul kayu lah i ni...

lepas ni rasanya tak adalah menda2 mengarut ni...i is tak kohser... semalam kena lagi dgn sorang kawan, dia kata i memilih...eeee eeeeeee..... geram pulak rasanya... mestilah MEMILIH..diulang sekali lagi sampai 44 juta kali...MESTILAH MEMILIH..nah amik bold dan font besar kaler merah lagi.... MESTILAH MEMILIHHHH!!!!! 
tak kan main saukk jerrrrrr.... ishhhh ishhhh ishhhhhh.... jodoh kau sampai awal lepas divorce oklah, good for you... errkkk... tak adalah sehteress mana pun sebenarnya tapi jawapan tu agak2lahhh.... beli ikan kat pasar pun pilih harga okay..walhal kedai sebelah 10 sen je kurang tapi sanggup round satu pasar untuk cari yang lagi murah... akai ada kaaa???? beli ikan pun beli yang fresh...tak kan nak amik ikan busuk, mata dah merah kot?? aiyooo... ikan pun beli yang kita suka..i tak makan keli, sembilang semua...tak kan nak makan tu kot??

errr tadi kata tak ada apa nak citer, ni yang panjang berjela ni apsal?? hahahahaa..

air kena catu ...hoihhh amarah sangat ni....

ok bye.. jumpa lagi bila i rajin menulis... *ada ke orang baca ni net?*

i tinggalkan u all dengan lagu ni...bestttttttttt... ulang 44 juta kali... wahhh dapat bf romantik mcm ni, wa sangat happy looorrr.......



Friday, 14 March 2014

LOVE U UNCONDITIONALLY

berita hari ini..

pakcik office ni yang kematian isteri tahun lepas 2013 awal bulan puasa akhirnya bertemu jodoh dengan makcik cleaner kat opis ni yang kematian suami 3 tahun lepas....

bekas laki si rita rudaini akhirnya berkahwin dengan pompuan yang dia kata tak ada apa2 tu hari ini...

saya?? saya bila??

kawan saya kata saya memilih...
jawapan saya... OFF COURSE... abis tak kan dengan budak 20 tahun tu?? yang tua pun left me apatah lagi yang muda trang tang tang...

okay i had enufff

THIS BLOG, AND ALL THE SOCIAL MEDIA NETWORKS INCLUDING FB AND INSTA (I ADA FB AND INSTA TAU..HAHAAHA)  WILL BE SHUT DOWN... DONT KNOW WHETHER TEMPORARILY OR PERMANENT... DEPENDS ON THE SITUATION... DAHLAH SITUATION SEKARANG ASYIK HAZE JE MANJANG...HAISHHH....

nak perasan DIVA jap...FOR THOSE YANG RAJIN BERTANDANG, YANG MUNCUL ATAU YANG GHAIB, YANG RAJIN BAGI KOMEN ATAU YANG JENIS SILENT.. THANK YOU FOR BEING WITH ME AND HAVE ALLOCATE YOUR PRECIOUS TIME TO READ ALL MY CRAPPY STORIES..TAKE CARE AND BE GOOD... LOVE U ALL UNCONDITIONALLY...  sobs sobs sobs sedih... jiwa tengah murung..

being janda orang selalu salah anggap..kalau kita baik dgn orang laki tak kira bujang atau laki orang, orang ingat kita menggatal walhal kita cuma anggap dia kawan jer...