they follow

Sunday, 16 February 2014

apa punya soalan laa

kalau Allah kata kun fa ya kun
maka ianya akan terjadi
we never know laa kan...
dalam seramai2 manusia, kenapa Allah temukan i dengan dia?
walhal bukan tak ada perempuan lagi cantik
walhal bukan tak ada lelaki lagi handsome
tapi kenapa kami?
tu orang kata Allah yang bagi semua tu... Allah yang tiup perasaan tu...
i ada perasaan
dia pun ada
tapi even ada pun, kena kontrol laa kan...tak boleh lah i nak mengongkong 24 jam...dia pun kena struggle lebih maklumlah belajar kat oversea kan... byk commitment lain nak fikir dari nak fikir pasal perasaan 24 jam...
kalau memang jodoh kami, tak kiralah umur 20 tahun ker, 43 tahun ke apa kan... tetap juga bersama....
nak bagitau, better bercakap dengan dialah..sekurang2nya umur jer 20 tahun tapi percakapan dewasa
daripada sorang hamba Allah tu, ya Allah, umur jer tua tapi perangai mcm sungguh i tak berkenan..eeee tak boleh laaa...trylah to had conversation with that mamat baru yang baru approach i kat sosial network tu...
ee tak boleh laaaa...memang tak boleh...
ada ke soalan yang ditanya...buat apa tu?? buat cekodok ker??
what!!!!!!! conversation apakah ituuuuuuuuu...nangesssss kitaaaa...hahahhaahahaa
i nak explain pun tak reti tapi jenis2 jantan yang tanya soalan tak educated mcm tu memang tak laahhhhh nak i layan...
walhal dari awal lagi memang tak ada berminat pun nak layan tapi saje la berbahasa kan sekali dia tanya soalan tak educated mcm tu, terus ok off u go...malas nak layan....

maybe budak lelaki 20 tahun is the last one lah i nak rapat, no more lah lepas ni... stick to him je lah... doakan ada jodoh, kalau tak ada, doakan juga supaya ada jodoh..hahahah mcm ayat emma maembong pulak... pandai budak tu bercakap kat melodi tadi... i like her..cantik even tak mekap...

5 comments:

Irfa said...

sy pun x suka lelakim wat lawak bodoh, boleh melawak tp jgn lah menampakkan kebodohan sgt

sy suka emma, mak saya pun suka
kulit cantik sgt
tertengok projek memikat suami, tertengok ulangan sbb x tahu pun bila siaran sebenar, amboi.. main timang2 pulak dia.mklum badan kecik molek. hero pulak tinggi sasa, comel sgt

NenetPenne (NP) said...

@irfa
tak tahu motif apa dia tegur akak...

citer projek memikat suami tu kelakar... dia pun comel...haishhh

BetiZaini said...

omg omg omg..lame tak singgah sini kak net..hi kak net..happy new year..xmasuk suku tahun lagi kire ok lah..hehe

omg omg omg..kak net??ade yg baru di hati..okehlah..nak tadah doa jugak la...:)

iolls pun pucuk mude jugak..wpun mude setahun je..kikiki

Irfa said...

akak x baca emel ke?
nnti akak pegi lah blog yg saya rekemen tu...sy suka sgt blog dia
anak dia comel sgt kak

Lady Windsor said...

tak boleh tahan dengan soalam bodo gitu kan..jadi baik la kita blah cecepat..

err bertabah ya Net dengan dia tu..