they follow

Tuesday, 25 February 2014

kembali ke sekolah gitewwww

wowwwwwww
bukan calang2 orang nak bercakap ni...
orang2 MBA dan PH.D otak lain sikit, merujuk kepada orang lain laa..i okay jer...
i nak kena tingkatkan  diri nih,  kena banyak baca buku2 ilmiah...bukan nak hadap gossip2 yer mek
MBA dah registered
ada yang datang daftar dgn suami atau isteri dan anak2 berduyun2...
i je lah datang sorang2... dulu diploma, mak dan kakak hantar, masa degree, baby hantar..baby laa, masa tu baby, masa la ni babi! hahahaha... masa mba, pegilah kau sorang2 pi daftar...
one more thing, keadaan tak sama mcam zaman degree dulu..dulu semua budak2
la ni semuaa mak2 dan bapak2 orang...
errrrrkkkk ...
tabah yelah net eh..
subject 14 jerrr
ha ah 14 jerrrr kalau nak compared dgn degree dulu, berpuluh2 nak dihabiskan...
mcm kita amik STPM tu... 5 subject jerrr,,, kacanggg...ha ah kacang laa sangat.... eh kacang phool pun sedap jugak weyyy...berzaman tak makan kacang phool...
but one thing is for MBA ni, one subject pulun selama sebulan, pastu masuk subject lain pulun pulak sebulan... tapi yang tak bestnya nanti nak exam..mampu nak ingat subject yang ditinggalkan sebulan atau dua bulan lepas?? mampuuuu??
tengok subject, nangisss weyy..counting counting ..alahaiiii i bab kira2 ni memang kurenggg laaaa..i hate numbersssssss..i lebih suka baca2... anak sedara i pulak tak suka baca2 tapi dia suka numbers...
see how nice ciptaan tuhan..indahkannnn... manusia ni memang berbeza2 Allah jadikan...

my anak ikan..haishhhh..eh koserrr nak layan laa eh... kita kalau tak faham, tolonglah bagi kita faham..ni tak suruh kita paham sendiri... tu pasal dalam rumahtangga jangan ada satu fikiran mcm , ahhh dia faham sendirilah...nooo nooo jangan amalkan..communication breakdown laa mcm tu... last2 jadi mcm i.. eh betul apa... pemahaman kita tak sama dengan pemahaman orang..last2 jadi salah faham... kang susah tuuu..

ahhh jadi janda lagi best sebenarnya.... let me say this out loud...  I LOVE BEING DIVORCEE... mesti nak mengata laa tu kan konon tak ada bf  tu sebab kata mcm gitu...eh tak! memang lahir dari hati sebenarnya... I LOVE BEING DIVORCEE....  and i love being me... tak nak jadi orang lain...tak nak....

9 comments:

Irfa said...

sib tak tersembur nasi tgh makan
baca part ni 'baby laa, masa tu baby, masa la ni babi!'
akak ni lawak lah

setiap yg berlaku ada hikmahnya
cuma kita je tak nampak
cth macam akak, senang kot wpun divorce tapi tak de anak.kalau ada anak, mgkin penceraian tak semudah ini.bukan sy nak kata, anak tu mnyusahkan tp realiti, cuma perlua fikir diri sendiri je, kalau ada anak..banyakkkkkkk kna fikir
my2cent

NenetPenne (NP) said...

@irfa
moralnya jangan baca blog sambil makan nasi okay? hahahhaha...

adalah rezeki anak tu kat mana2... as for today, dia kata sebab tak ada anak je buat kami bercerai..baguslah ada orang nak tolong bagi anak kat dia..bagussss....

maybe tuhan tahu i cannot handle anak kot... so there u go, no anak for you..nak jaga cucu pun, kakak tak berapa nak harap..katanya nanti bukan baby tu nangis tapi akak yang nangis...hahahahhahaahah.....

mrs.smile said...

Tersedak baca baby pastu babi...dua kali kiter ulang baca ingatkan kiter salah baca!

Btw congrats jadi student semula....

Real Life in Malaysia said...

Assalamualaikum NP,

all the best for your MBA :)

Kakhjh
(sure kakak one don't worry ... if you listen carefully you should be able to hear my bones creaking :)

Irfa said...

tu lah kan
takpe kak, janji jadi nenek vogue

ops, disinun dah ada anak ke?

MA said...

MBA is so much easier that degree. Trust me. Your work experience will help you through it. Just baca banyak business magazines, get yourself updated with current issues both locally/overseas (esp bab international marketing).

Selain dari knowledge dari degree level, it is all mainly common sense sebab mostly it is case studies.

Lady Windsor said...

yay! selamat menyibukkan diri dalam dunia glamor Net. jadi student ni glamor..lebih-lebih lagi dengan status kita ni..lagi glamer kan..

usah peduli apa orang kata..Go Net!

NenetPenne (NP) said...

I might need ur assistance...help meeee...��

NenetPenne (NP) said...

@MA
help me then... Pleaseee..